Rock Steady Boxing

Boksschool Sedney biedt ook non-contact bokstraining speciaal voor de mensen met Parkinson; Rock Steady Boxing.

Door dit boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers met Parkinson hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze unieke vorm van lichaamsbeweging, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen volgens onderzoek (www.boksentegenparkinson.nl  ).

Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Op verschillende niveaus van de ziekte van Parkinson zijn er mogelijkheden voor verbetering. De training houdt uitdrukkelijk rekening met de individuele mogelijkheden en niveaus, niet iedereen kan zomaar meedoen. Het is voor een training altijd van belang om te weten wat iemands uitgangspunt is wat betreft conditie en spierkracht. Daarnaast is het goed mogelijk dat de trainer rekening moet houden met specifieke omstandigheden en bijkomende klachten. Tenslotte willen we heel graag weten welk effect de bokstraining heeft op de langere termijn. Daarom vragen we u om een intake te doen bij een ParkinsonNet fysiotherapeut die op de hoogte is van de details van de bokstraining en samenwerkt met de trainer van Boksschool Sedney.

Vecht jezelf uit de hoek van de patiënt en voel je fitter en beter.

Boksen voor senioren (50+)

Ook senioren (50+) kunnen terecht bij Boksschool Sedney, bij de reguliere lessen of - bij genoeg deelnemers - voor een speciaal sportprogramma met de volgende onderdelen:

 • Bokszaktraining
 • Hardlooptraining
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)
 • Conditie training

Boksschool Sedney stemt dit programma graag verder met de doelgroep af en komt graag met senioren hierover in contact.   Bent u hierin geinteresseerd? Geef dan uw gegevens door via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 - 1664 7684. 

boksles voor senioren

Trainingsaanbod

 • Bokstraining

  Bokstraining

  De bokstraining biedt in 1,5 uur een combinatie van conditietraining en werken aan stoottechnieken en sparren.

  Lees verder ....  
 • Bokszaktraining

  Bokszaktraining

  Tijdens de bokszaktraining van 1 uur werk je aan je conditie op de bokszak in combinatie met spierversterkende oefeningen.

  Lees verder ....  
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  De 6 lessen van een circa een uur zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk. Na afloop ben je  meer weerbaar in elke situatie.

  Lees verder ....  
 • Boksclinics

  Boksclinics

  Tijdens de boksclinic komen alle aspecten van de bokssport aan bod: conditietraining en instructie over technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining jeugd

  Bokstraining jeugd

  Tijdens de boks trainingen voor jongeren in de leeftijd van 8 tot circa 14 jaar, mag niet gestoten mag worden naar het hoofd.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenles op woensdagavond.

  Lees verder ....  
 • Boksen voor speciale doelgroepen

  Boksen voor speciale doelgroepen

  Ook specifieke doelgroepen kunnen terecht bij Boksschool Sedney; zoals senioren (55+) of mensen met Parkinson (Rock Steady Boxing).

  Lees verder ....  
 • Personal training

  Personal training

  Ook persoonlijke begeleiding van trainer Eugène Sedney is mogelijk, om te werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

  Lees verder ....  
 • Business Boksen, fysieke & geestelijke fitness

  Business Boksen, fysieke & geestelijke fitness

  Samen met Simone Somsbroek van het bedrijf 'I love colours' zetten we mensen in beweging tijdens een ervaringsgerichte teambuilding sessie met boksen als metafoor om de onderlinge (team) communicatie te verbeteren. 

  Lees verder ....  
 • Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie kan bijdragen aan het verwerken van verdriet of frustraties, het zelfbeeld bevorderen en eigenwaarde laten toenemen.

  Lees verder ....

Respect

Bij Boksschool Sedney gelden de gouden regels: respect en zelfbeheersing. Je vindt bij ons geen agressieve toestanden. Er wordt met veel inzet en motivatie getraind, maar met een positieve insteek. Het accent ligt op het verbeteren van de bokstechnieken en de conditie. Er is veel aandacht voor het op de juiste manier toepassen van de geleerde vechtsporttechnieken, binnen de boksschool. Agressie of ongeoorloofd en bewust toepassen van geleerde technieken technieken buiten de boksschool worden niet getolereerd.