Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Rock Steady Boxingparkinson

Boksschool Sedney biedt ook non-contact bokstraining speciaal voor de mensen met Parkinson; Rock Steady Boxing.

Door dit boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers met Parkinson hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze unieke vorm van lichaamsbeweging, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen volgens onderzoek (www.boksentegenparkinson.nl  ).

Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Op verschillende niveaus van de ziekte van Parkinson zijn er mogelijkheden voor verbetering. De training houdt uitdrukkelijk rekening met de individuele mogelijkheden en niveaus, niet iedereen kan zomaar meedoen. Het is voor een training altijd van belang om te weten wat iemands uitgangspunt is wat betreft conditie en spierkracht. Daarnaast is het goed mogelijk dat de trainer rekening moet houden met specifieke omstandigheden en bijkomende klachten. Tenslotte willen we heel graag weten welk effect de bokstraining heeft op de langere termijn. Daarom vragen we u om een intake te doen bij een ParkinsonNet fysiotherapeut die op de hoogte is van de details van de bokstraining en samenwerkt met de trainer van Boksschool Sedney.

Vecht jezelf uit de hoek van de patiënt en voel je fitter en beter.

Lees ook het artikel in het AD Utrecht van 21 november: Hoe boksen Andreas helpt te leven met de ziekte van Parkinson.

 

Boksen voor senioren (50+)

Ook senioren (50+) kunnen terecht bij Boksschool Sedney, bij de reguliere lessen of - bij genoeg deelnemers - voor een speciaal sportprogramma met de volgende onderdelen:

 • Bokszaktraining
 • Hardlooptraining
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)
 • Conditie training

Boksschool Sedney stemt dit programma graag verder met de doelgroep af en komt graag met senioren hierover in contact.   Bent u hierin geinteresseerd? Geef dan uw gegevens door via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 - 1664 7684. 

boksles voor senioren

Trainingsaanbod

 • Bokstraining

  Bokstraining

  De bokstraining biedt in 1,5 uur een combinatie van conditietraining en werken aan stoottechnieken en sparren.

  Lees verder ....  
 • Bokszaktraining

  Bokszaktraining

  Tijdens de bokszaktraining van 1 uur werk je aan je conditie op de bokszak in combinatie met spierversterkende oefeningen.

  Lees verder ....  
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  De 6 lessen van een circa een uur zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk. Na afloop ben je  meer weerbaar in elke situatie.

  Lees verder ....  
 • Boksclinics

  Boksclinics

  Tijdens de boksclinic komen alle aspecten van de bokssport aan bod: conditietraining en instructie over technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenles op woensdagavond.

  Lees verder ....  
 • Rock Steady Boxing (voor mensen met Parkinson)

  Rock Steady Boxing (voor mensen met Parkinson)

  Ook specifieke doelgroepen kunnen terecht bij Boksschool Sedney;  zoals mensen met de ziekte van Parkinson.

  Lees verder ....  
 • Personal training

  Personal training

  Ook persoonlijke begeleiding van trainer Eugène Sedney is mogelijk, om te werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

  Lees verder ....  
 • Business Boksen

  Business Boksen

  Je hebt er vast al eens van gehoord: white collar boxing, oftewel witte boarden boksen. Bij Boksschool Sedney vind je inmiddels verschillende vormen van business boksen.

  Lees verder ....

Respect

Bij Boksschool Sedney gelden de gouden regels: respect en zelfbeheersing. Je vindt bij ons geen agressieve toestanden. Er wordt met veel inzet en motivatie getraind, maar met een positieve insteek. Het accent ligt op het verbeteren van de bokstechnieken en de conditie. Er is veel aandacht voor het op de juiste manier toepassen van de geleerde vechtsporttechnieken, binnen de boksschool. Agressie of ongeoorloofd en bewust toepassen van geleerde technieken technieken buiten de boksschool worden niet getolereerd.