Vanaf 1 juli mogen we gelukkig weer binnen trainen, zie dit nieuwsbericht. Voorwaarde is dat iedereen zich (tot nader order) inschrijft voor de training via deze link. Maak eerst een account aan en schrijf je per training in. Het wijst zich vanzelf. Er is genoeg plaast voor iedereen. Maar, heb je klachten: blijf thuis en laat je testen! Vragen? Mail naar info@boksschoolsedney.nl of bel 06 - 16 64 76 84. Sportieve groet en hopelijk tot snel, Eugène

Wat is Bokstherapie

Bokstherapie is een combinatie van lichaamsgerichte psychotherapie met een training waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de bokssport. Tijdens bokstherapie ga je aan de slag gaat met verschillende thema’ s die in je leven spelen. Bokstherapie kan bijdragen aan het verwerken van verdriet of frustraties, het zelfbeeld bevorderen en eigenwaarde laten toenemen.

De een heeft voldoende inzicht in wat er mis gaat en kan er goed over praten, maar krijgt het niet voor elkaar om het nodige te veranderen. De ander kan het juist moeilijk verwoorden maar loopt steeds tegen blokkades aan. De verbinding tussen inzicht enerzijds en de beleving anderzijds is een belangrijk element voor echte verandering. In de psychotherapie verschijnen de laatste jaren steeds meer ervaringsgerichte behandelingen. Met alleen praten lukt het vaak niet meer om wezenlijke problemen op te lossen.

Bokstherapie is een mooie manier om de juiste inzichten te krijgen, belemmeringen direct te ervaren en er mee aan de slag te gaan.

Voor wie is bokstherapie?

Bokstherapie kan helpen bij verschillende probleemgebieden en diagnoses. Wanneer je bijvoorbeeld geen grenzen kan stellen en daarom jezelf steeds voorbij rent. Of wanneer je onzeker bent en bang om confrontaties aan te gaan. Maar ook als je last hebt van somberheid en angst. Je brengt beweging in die gebieden en ervaart direct wat er steeds mis gaat. Daarnaast kan het een goede uitlaatklep zijn voor negatieve emoties en spanning.

PTSS

Bosktherapie kan ook zeer effectief zijn in een individueel traject bij mensen met een post traumatische stress stoornis (PTSS).

Samenwerking boksschool en BIG geregistreerd GZ psycholoog/psychotherapeut

De bokstherapie wordt gegeven Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog /psychotherapeut van Compass Zorg in samenwerking met Eugene Sedney, ervaren en gediplomeerd rijkserkend bokstrainer. Wanneer u zich heeft aangemeld zal Cathelijne Tjade, psycholoog van Compass Zorg  contact opnemen voor een intakegesprek. Mochten er naast de bokstherapie nog aanvullende gesprekken nodig zijn dan plant zij deze ook met jou.  Voor individuele psychotherapie (los van bokstherapie) bj Masja Otter geldt een wachtlijst.

Hoe werkt bokstherapie?

 • Omdat we graag willen weten waar je aan wilt werken en met welke klachten je komt voordat we starten met de bokstherapie, gaan we met elkaar in gesprek. In het gesprek, dat circa een uur duurt, spreken we elkaar over jouw klachten en problemen, maar we gaan vooral ook op zoek naar jouw doelen en wensen, zodat we jou gerichter en deskundig kunnen begeleiden tijdens de bokstherapie.
 •  Naast de verschillende boksoefeningen zorgt de psycholoog voor de nodige spiegeling van actie en reactie.

Onderzoek naar de effectiviteit

Omdat we de effectiviteit van de bokstherapie willen meten, zullen we voorafgaand, halverwege en aan het einde van het traject een meetinstrument afnemen. Deze zijn ook verplicht gesteld door de zorgverzekering maar bieden ons ook de mogelijkheid om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Aanmelden of meer informatie

Heb je interesse in bokstherapie , vul dan het contactformulier op de website van Compass Zorg in: https://www.compasszorg.nu/contact/ of bel naar Masja Otter, 06 - 2828 7837. 

Kosten en vergoeding

 • Bokstherapie vindt voornamelijk individueel plaats. De behandeling van de psycholoog komt voor vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking, de kosten voor de bokstraining zijn voor eigen rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling van de psychologen dien je een verwijzing te hebben van de huisarts of specialist met vermoede DSM V diagnose (bijvoorbeeld depressie of angststoornis). Is dat niet op jou van toepassing, dan zijn de kosten voor eigen rekening en worden ze niet vergoed door de zorgverzekering.
 • Deze behandeling wordt in principe in de basis GGZ (BGGZ) uitgevoerd. Er zijn echter ook mogelijkheden in de specialistische GGZ (SGGZ). Op de verwijsbrief moet duidelijk staan om welke zorg (SGGZ of BGGZ) het gaat.
 • Wanneer je geen resitutiepolis* hebt maar een naturapolis ** of verzekerd bent bij CZ, Delta Loyd, Nationale Nederlanden of Ohra werkt Masja Otter van Compass Zorg met stichting 1np (www.1np.nl) met gezamenlijke contracten aangesloten bij Parnassia (vallend onder de RVE Zandspoor in Zeist.)
 • Let op: Er is altijd een deel eigen risico. Het verplichte eigen risico bedraagt in 2020 € 385,- (en is hoger wanneer je daar zelf voor hebt gekozen).
  Restitutiepolis*: Een polis waarbij jij zelf de keuzevrijheid hebt om je behandelaar of arts of ziekenhuis te kiezen. Je verzekeraar betaald ook uit als er geen contracten met de zorgverlener zijn gesloten.
 • Naturapolis**: een polis waarbij je alleen gecontracteerde zorg vergoed krijgt. Je zorgverlener dient dan een contract te hebben gesloten met jou verzekeraar.

Kosten zonder vergoeding

 • Voor een individuele sessie (60 min) met bokstrainer en psycholoog samen betaal je voor de bokstrainer € 65 euro per uur (inclusief kosten gebruik ruimte). Het tarief voor de psycholoog (NZA vastgestelde tarief) bedraagt € 85 euro per uur. In totaal komt dit uit op een bedrag van € 150 per uur.
 • Eenmalige kosten voor de intake met de psycholoog bedragen € 85.   

Marjijke (PTSS en depressie: "Via de huisarts kwam ik bij Masja Otter. De lichaamsgerichte manier van werken slaag erg goed bij mij aan. Het boksen heeft me enorm snel van mijn depressie afgeholpen. Na 8 sessies wilde ik nog verder leren hoe ik mijn gevoelens zelf kan voelen via mijn lichaam. Dat is niet makkelijk." 

 Locatie

De sessie vinden plaats bij Boskschool Sedney
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705 HH in Zeist

72625506 2670202263001599 3808882306395930624 n

Trainingsaanbod

 • Bokstraining

  Bokstraining

  De bokstraining biedt in 1,5 uur een combinatie van conditietraining en werken aan stoottechnieken en sparren.

  Lees verder ....  
 • Bokszaktraining

  Bokszaktraining

  Tijdens de bokszaktraining van 1 uur werk je aan je conditie op de bokszak in combinatie met spierversterkende oefeningen.

  Lees verder ....  
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  De 6 lessen van een circa een uur zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk. Na afloop ben je  meer weerbaar in elke situatie.

  Lees verder ....  
 • Boksclinics

  Boksclinics

  Tijdens de boksclinic komen alle aspecten van de bokssport aan bod: conditietraining en instructie over technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenles op woensdagavond.

  Lees verder ....  
 • Rock Steady Boxing (voor mensen met Parkinson)

  Rock Steady Boxing (voor mensen met Parkinson)

  Ook specifieke doelgroepen kunnen terecht bij Boksschool Sedney;  zoals mensen met de ziekte van Parkinson.

  Lees verder ....  
 • Personal training

  Personal training

  Ook persoonlijke begeleiding van trainer Eugène Sedney is mogelijk, om te werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

  Lees verder ....  
 • Business Boksen

  Business Boksen

  Je hebt er vast al eens van gehoord: white collar boxing, oftewel witte boarden boksen. Bij Boksschool Sedney vind je inmiddels verschillende vormen van business boksen.

  Lees verder ....  
 • Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie is een combinatie van lichaamsgerichte psychotherapie met een training waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de bokssport.

  Lees verder ....