Wat is Bokstherapie

Bokstherapie is een lichaamsgerichte psychotherapie waarbij je aan de slag gaat met verschillende thema’ s die in je leven spelen. Bokstherapie kan bijdragen aan het verwerken van verdriet of frustraties, het zelfbeeld bevorderen en eigenwaarde laten toenemen.

De een heeft voldoende inzicht in wat er mis gaat en kan er goed over praten, maar krijgt het niet voor elkaar om het nodige te veranderen. De ander kan het juist moeilijk verwoorden maar loopt steeds tegen blokkades aan. De verbinding tussen inzicht enerzijds en de beleving anderzijds is een belangrijk element voor echte verandering. In de psychotherapie verschijnen de laatste jaren steeds meer ervaringsgerichte behandelingen. Met alleen praten lukt het vaak niet meer om wezenlijke problemen op te lossen.

Bokstherapie is een mooie manier om de juiste inzichten te krijgen, belemmeringen direct te ervaren en er mee aan de slag te gaan.

Voor wie is bokstherapie?

Bokstherapie kan helpen bij verschillende probleemgebieden en diagnoses. Wanneer je bijvoorbeeld geen grenzen kan stellen en daarom jezelf steeds voorbij rent. Of wanneer je onzeker bent en bang om confrontaties aan te gaan. Maar ook als je last hebt van somberheid en angst. Je brengt beweging in die gebieden en ervaart direct wat er steeds mis gaat. Daarnaast kan het een goede uitlaatklep zijn voor negatieve emoties en spanning.

PTSS

Bosktherapie kan ook zeer effectief zijn in een individueel traject bij mensen met een post traumatische stress stoornis (PTSS). De combinatie van boksen en EMDR is beschreven in het EMDR magazine.

Hoe werkt bokstherapie?

 • Omdat we graag willen weten waar je aan wilt werken en met welke klachten je komt voordat we starten met de bokstherapie, gaan we met elkaar in gesprek. In het gesprek, dat circa een uur duurt, spreken we elkaar over jouw klachten en problemen, maar we gaan vooral ook op zoek naar jouw doelen en wensen, zodat we jou gerichter en deskundig kunnen begeleiden tijdens de bokstherapie.
 • We plannen 8 bijeenkomsten in van 90 minuten. Naast de verschillende boksoefeningen zorgt de psycholoog voor de nodige spiegeling van actie en reactie.

Keuze individueel of groep

Bokstherapie kan zowel individueel of in groepsverband plaatsvinden. Uiteraard zullen de kosten ook een rol spelen. De behandeling van de psycholoog komt voor vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking (zie hieronder voor meer informatie), de kosten voor de bokstraining zijn voor eigen rekening.

Onderzoek naar de effectiviteit

Omdat we de effectiviteit van de bokstherapie willen meten, zullen we voorafgaand, halverwege en aan het einde van het traject een meetinstrument afnemen. Deze zijn ook verplicht gesteld door de zorgverzekering maar bieden ons ook de mogelijkheid om onze dienstverlening continu te verbeteren. We verzoeken je dan ook vriendelijk deze aan ons te retourneren.

Samenwerking boksschool en BIG geregistreerd GZ psycholoog/psychotherapeut

De bokstherapie wordt gegeven door Eugene Sedney, ervaren en gediplomeerd rijkserkend bokstrainer in samenwerking met:

Op woensdag en vrijdag: Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog /psychotherapeut van Compass Zorg

 • Start op woensdag 18 september 2019 van 11.00 tot 12.30 uur.
 • 8 wekelijkse sessies met uitzondering van schoolvakanties. Het intake gesprek wordt indien mogelijk ingepland op woensdag 4 september.

Aanmelden

Heb je interesse in bokstherapie met Masja Otter, vul dan het contactformulier op de website van Compass Zorg in en vul bij het opmerkingen veld in of het om individuele bokstherapie of groepssessie gaat https://www.compasszorg.nu/contact/

Kosten en vergoeding

 • Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling van de psychologen dien je een verwijzing te hebben van de huisarts of specialist met vermoede DSM V diagnose (bijvoorbeeld depressie of angststoornis). Is dat niet op jou van toepassing, dan zijn de kosten voor eigen rekening en worden ze niet vergoed door de zorgverzekering.
 • Deze behandeling wordt in principe in de basis GGZ (BGGZ) uitgevoerd. Er zijn echter ook mogelijkheden in de specialistische GGZ (SGGZ). Op de verwijsbrief moet duidelijk staan om welke zorg (SGGZ of BGGZ) het gaat.
 • Wanneer je geen resitutiepolis* hebt maar een naturapolis ** of verzekerd bent bij CZ, Delta Loyd, Nationale Nederlanden of Ohra werkt Masja Otter van Compass Zorg met stichting 1np (www.1np.nl) met gezamenlijke contracten aangesloten bij Parnassia (vallend onder de RVE Zandspoor in Zeist.)
 • Let op: Er is altijd een deel eigen risico. Dit bedraagt in 2019 standaard € 385,- (en is hoger wanneer je daar zelf voor hebt gekozen).
  Restitutiepolis*: Een polis waarbij jij zelf de keuzevrijheid hebt om je behandelaar of arts of ziekenhuis te kiezen. Je verzekeraar betaald ook uit als er geen contracten met de zorgverlener zijn gesloten.
 • Naturapolis**: een polis waarbij je alleen gecontracteerde zorg vergoed krijgt. Je zorgverlener dient dan een contract te hebben gesloten met jou verzekeraar.

Kosten zonder vergoeding

 • Voor de groepssessies van 90 minuten betaal je voor de bokstraining € 10 per keer (totaal 8 sessies € 80 euro) en voor de psycholoog € 15 per sessie (totaal 8 sessies € 120) indien je niet voor vergoeding in aanmerking komt. Dit komt neer op een bedrag van € 25 per sessie (€ 200 voor 8 sessies) van 90 minuten. Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen in de groep.
 • Voor een individuele sessie (60 min) met bokstrainer en psycholoog samen betaal je voor de bokstrainer € 65 euro per uur (inclusief kosten gebruik ruimte). Het tarief voor de psycholoog (NZA vastgestelde tarief) bedraagt € 85 euro per uur. In totaal komt dit uit op een bedrag van € 150 per uur.
 • Eenmalige kosten voor de intake bedragen € 85.


Locatie en meer informatie

De sessie vinden plaats bij Boskschool Sedney
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705 HH in Zeist
Eugene Sedney: 06 1664 7684

Trainingsaanbod

 • Bokstraining

  Bokstraining

  De bokstraining biedt in 1,5 uur een combinatie van conditietraining en werken aan stoottechnieken en sparren.

  Lees verder ....  
 • Bokszaktraining

  Bokszaktraining

  Tijdens de bokszaktraining van 1 uur werk je aan je conditie op de bokszak in combinatie met spierversterkende oefeningen.

  Lees verder ....  
 • Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

  De 6 lessen van een circa een uur zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk. Na afloop ben je  meer weerbaar in elke situatie.

  Lees verder ....  
 • Boksclinics

  Boksclinics

  Tijdens de boksclinic komen alle aspecten van de bokssport aan bod: conditietraining en instructie over technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining jeugd

  Bokstraining jeugd

  Tijdens de boks trainingen voor jongeren in de leeftijd van 8 tot circa 14 jaar, mag niet gestoten mag worden naar het hoofd.

  Lees verder ....  
 • Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Bokstraining exclusief voor vrouwen

  Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenles op woensdagavond.

  Lees verder ....  
 • Boksen voor speciale doelgroepen

  Boksen voor speciale doelgroepen

  Ook specifieke doelgroepen kunnen terecht bij Boksschool Sedney; zoals senioren (55+) of mensen met Parkinson (Rock Steady Boxing).

  Lees verder ....  
 • Personal training

  Personal training

  Ook persoonlijke begeleiding van trainer Eugène Sedney is mogelijk, om te werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

  Lees verder ....  
 • Business Boksen, fysieke & geestelijke fitness

  Business Boksen, fysieke & geestelijke fitness

  Samen met Simone Somsbroek van het bedrijf 'I love colours' zetten we mensen in beweging tijdens een ervaringsgerichte teambuilding sessie met boksen als metafoor om de onderlinge (team) communicatie te verbeteren. 

  Lees verder ....  
 • Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie in samenwerking met psycholoog

  Bokstherapie kan bijdragen aan het verwerken van verdriet of frustraties, het zelfbeeld bevorderen en eigenwaarde laten toenemen.

  Lees verder ....