Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenavond op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Tijdens de bokszaktraining worden technieken uit de bokssport gebruikt en train je op de bokszak en niet met een sparringspartner. Tussendoor worden spierversterkende oefeningen gedaan, waardoor het hele lichaam flink aan bod komt.

Een bokszaktraining is daarom een ideale  manier om te werken aan een uitstekende lichamelijke én geestelijke conditie in een prettige sfeer.

Wil je zelf ervaren of de bokszaktraining voor vrouwen op woensdagavond iets voor jou is? Kom dan langs voor een gratis proefles, of bel voor meer informatie naar 06 1664 7684 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Over vrouwenboksen
Vrouwenboksen werd voor het eerst gezien op de Olympische Zomerspelen 1904 als een demonstratiesport. Het bleef echter een verboden sport in de meeste landen gedurende het grootste gedeelte van de 20e eeuw.

De AIBA heeft aan het eind van de 20ste eeuw de regels voor het vrouwenboksen vastgesteld, waarna in 1999 het eerste Europese Kampioenschap Vrouwenboksen werd georganiseerd en in 2001 de eerste Wereldkampioenschappen. Het duurde echter nog enkele jaren voordat vrouwenboksen op de Olympisch kalender verscheen. Op 14 augustus 2009 kondigde het uitvoerend bestuur van het IOC aan, tot verrassing van sommige kenners, dat vrouwenboksen als onderdeel zou worden toegevoegd van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. (Bron: Wikipedia). Een bekende van deze tijd is natuurlijk Nouchka Fontijn. Al jaren weet zij de stijgende lijn van de kwaliteit van haar boksen voort te zetten.