Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Het is niet voor niets dat de bokssport nog steeds aan populariteit wint. Steeds meer mannen én vrouwen van alle leeftijden ontdekken de voordelen en de veelzijdigheid van de bokssport. Eugene Sedney, trainer en eigenaar van Boksschool Sedney uit Zeist en voormalig Nederlands kampioen halfzwaargewicht, licht toe waarom de bokssport weer steeds meer in trek is.

Veel voordelen boksen
dsc 0229“Er zitten ontzettend veel voordelen aan boksen: veiligheid, discipline, plezier, ontspanning, fitness en vooral het goede gevoel over jezelf”, vertelt Eugene enthousiast. “Een bokstraining is een ultieme workout. Snel voetenwerk en vuisten zorgen niet alleen voor een flinke calorie verbranding, maar ook voor een strak en fit lijf."

In de ring
Eugene vertelt verder: “Het wedstrijd element voegde voor mij veel toe. Ik begon op mijn veertiende samen met mijn tweelingbroer Larry met trainen bij de boksschool van Fred Avezaat in Zeist. Daar werden we steeds enthousiaster en fanatieker en hadden we een goede club boksers die elkaar stimuleerden en verder brachten. Dat is erg belangrijk. Uiteindelijk trainden we gedisciplineerd met een flinke groep en trokken we met elkaar op naar de verschillende bokswedstrijden. De huidige voorzitter van de Nederlandse boksbond Boris van der Vorst maakte daar ook deel van uit. Samen met Larry en mijn ‘rivaal in de ring': Peter Zwezerijnen, schopte ik het tot het Nederlands boksteam. Ik kijk daar met veel plezier op terug, maar het was ook keihard werken en het vergde erg veel discipline. Je moet er écht voor willen gaan. Die mentaliteit zie ik momenteel niet altijd terug bij mijn pupillen. Samen met de wat meer bekende boksers uit die tijd zoals Arnold Vanderlyde en Orhan Delibas deden we mee aan nationale en internationale wedstrijden. Daarvoor kon je geen training missen, moest op tijd gaan slapen, alcohol laten staan en op je voeding letten. Ik heb daar erg veel van geleerd, en dat breng ik nu weer over aan mijn eigen leerlingen. Peter en Orhan kom ik tegenwoordig weer regelmatig tegen als we met onze pupillen meedoen met bokswedstrijden. Natuurlijk is het mooi als het harde werken en trainen zich uitbetaalt in de ring. Het geeft een kick ergens naartoe te werken en steeds beter te worden. De bokswedstrijd is dan een mooie graadmeter om te kijken of je op de goede weg bent. En steeds een stapje verder te komen. Maar het gaat niet alleen om wedstrijden in de ring. De bokssport biedt allerlei mogelijkheden om fysiek én mentaal in topvorm te blijven. En vooral om plezier te beleven en tegelijk te zorgen dat je wat steviger in je schoenen staat.”

Drempel om boksschool binnen te stappen
Door het imago van boksen bestaat er voor veel mensen nog een drempel om een boksschool in te stappen. “Maar er is niets engs aan”, verzekert Eugene ons. “Je vindt bij ons geen agressieve toestanden of alleen maar haantjes gedrag en geschreeuw. Je ziet bij ons letterlijk een afspiegeling van de samenleving;  studenten, bouwvakkers, zakenmensen, ga zo maar door. Van alle leeftijden mannen én vrouwen. Iedereen wordt hartelijk ontvangen en traint met elkaar in vriendelijke sfeer. Voor verschillende doelgroepen zijn er speciale trainingsuren, van bokszaktraining, bokstraining met sparren, tot weerbaarheidstraining of personal training. Er is zelfs een speciale groep voor mensen met de ziekte van Parkinson, daarvoor blijkt een aangepaste vorm van bokstraining erg effectief. Ook bokstherapie onder deskundige begeleiding van een GGZ-psycholoog, kan veel baat hebben voor mensen met psychische klachten of een laag zelfbeeld.  En voor vrouwen die het niet fijn vinden om met mannen te trainen is er een bokszaktraining exclusief voor vrouwen op woensdagavond. Kortom, er is voor ieder wat wils en iedereen is welkom."

Geen blauw oog door boksen?
Ben je bang om jezelf pijn te doen, of thuis te komen met een blauw oog? Dan biedt de bokszaktraining uitkomst. Dan maak je gebruik van de technieken uit de bokssport, maar train je op de bokszak. "Die slaat in ieder geval niet terug", lacht Eugene. "Maar kies je wel voor de bokstraining met sparren, dan betekent dat ook niet meer dat je er standaard een blauw oog aan overhoudt. De veiligheidseisen zijn erg streng en er wordt op een verantwoordelijke manier en respect met elkaar om gegaan. Daarbij is het belangrijk je handen goed omhoog te houden en goed te oefen op je bewegingen. Daar trainen we op. Het is juist de kunst om klappen te ontwijken, dus blijf vooral bewegen."

Wat nodig om te boksen?
Om te beginnen met boksen, heb je niet meer nodig dan sportkleding en schone binnenschoenen, maar op je sokken of blote voeten trainen kan ook. Je kunt bokshandschoenen lenen van Boksschool Sedney. Besluit je om door te gaan met boksen dan kun je zelf bokshandschoenen, tape voor je handen en eventueel een paar goede boksschoenen aanschaffen.

Gratis proefles
Ben jij geïnspireerd en wil je ook gaan boksen? Kijk dan op www.boksschoolsedney.nl  , bel naar Eugene Sedney op nummer 06 1664 7684 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer informatie. En stap gewoon binnen voor een gratis proefles, dat kan altijd. De beste manier om vrijblijvend te ontdekken of boksen ook iets voor jou is.