Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Neem een kijkje in de zaal na een gemiddelde bokstraining bij Boksschool Sedney in Zeist en je ziet het met eigen ogen; een bokstraining is niet voor watjes. Het is ook niet zonder geldige redenen dat het boksen de laatste tijd weer steeds meer aan populariteit wint.  Alleen al de basistraining is genoeg om een hoop calorieën te verbranden en ondertussen een krachtige core te ontwikkelen. 

Mix van kracht en lichtvoetigheid
Van alle sporten is boksen fysiek een van de meest veeleisende. Het vereist een mix van kracht en lichtvoetigheid gecombineerd met een uitstekende algehele conditie.

Stevig op je benen
Bij boksen gaat het om bewegen, bewegen én bewegen. Rondspringen in vechtershouding is de basis van alles wat je doet. Voor de juiste bokshouding doe je het volgende:

  • Sta rechtop, zet een zo groot mogelijke stap naar achter met je rechterbeen (als je rechts bent), zonder je heupen te draaien.
  • Draai nu je rechtervoet naar buiten en schuif deze een paar centimeter naar rechts.
  • Til nu je hiel van de grond,  centreer je gewicht en buig je knieën. En je bent klaar om te boksen.

In deze houding breng je een groot deel van je tijd door. Moet je iets ontwijken, dan hoef je alleen je knieën te buigen.

Wil jij ook leren boksen? Kom dan eens langs voor een gratis proefles bij Boksschool Sedney in Zeist en ontdek welke vorm van boks(zak)training het best bij jou past.