Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Inmiddels weten meerdere mensen met Parkinson Boksschool Sedney te vinden voor 'Sparking boxing' op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur. Lees de reacties van de enthousiaste deelnemers.

Monique
"De les sparking boksen was een bijzondere leerzame ervaring. Je bent niet alleen lichamelijk bezig maar het is ook hersengymnastiek. Hoe moet je staan, hoe houdt je je handen, ik wist niet dat er zoveel coördinatie bij kwam kijken. Maar zoals met veel dingen 'al doende leert men'. Gewoon een keertje meedoen."

Jose
"Complimenten voor Eugene(docent), die open minded zijn boksexpertise heeft gecombineerd met onze vertraagde reactie tijd. Ik vond het erg leuk vanmorgen. Toen iedereen tegenover elkaar moest gaan staan, schrok ik wel even. Sinds er 2 dbs kastjes geplaatst zijn, leek boksen mij toch wat gevaarlijk. Maar het is vooral niet de bedoeling elkaar te raken, behalve op de opgestoken handschoen. Dit geeft een doel een je kunt elkaar motiveren. Veel denk, strategie en conditiewerk maar voor alle niveaus van symptomen van Parkinson geschikt. Zeker voor herhaling vatbaar."

Andreas
"De Kick off van Sparking boxing in Zeist achter de rug bij Boksschool Sedney. Hier zit voor mij absoluut muziek in. Het was een stuk minder zwaar als de bokszaktraining die ik daar eerder heb gedaan, maar wel een heel stuk intenser waardoor ik toch tot het gaatje moest gaan. Heerlijk! natuurlijk tegen Parkinson dingen aangelopen, maar ik ga hier lekker de tijd voor nemen om alles aan te leren."

Over Sparking boxing
Boksschool Sedney biedt ook bokstraining speciaal voor de mensen met Parkinson; Sparking boxing. Door dit boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers met Parkinson hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze unieke vorm van lichaamsbeweging - waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat - draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen volgens onderzoek (www.boksentegenparkinson.nl  ). Zie ook: Boksen voor speciale doelgroepen

Wil je ook deelnemen aan het Sparking boxing? Dat kan! Kom langs voor een gratis proefles op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 2664 7684.