Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Al ruim twee jaar maken Masja Otter, psychotherapeut en Eugene Sedney, gecertificeerd bokstrainer het verschil voor mensen met onder andere ernstige trauma’s (PTSS) en persoonlijkheidsstoornissen met behulp van bokspsychotherapie. Boks-psychotherapie is een combinatie van lichaamsgerichte psychotherapie met een fysieke training waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de bokssport. Na de succesvolle resultaten van ernstig getraumatiseerde Chiel Grishaver volgden nog veel cliënten die veel profijt hadden van deze unieke aanpak. Waar het met alleen praten en behandeling in de spreekkamer niet lukt om wezenlijke problemen en trauma’s op te lossen, biedt bokstherapie voor veel mensen uitkomst.

Training Boks-psychotherapie voor professionals
“We krijgen veel vragen van professionals in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en bokstrainers die meer willen weten over de mogelijkheden en onze concrete aanpak van bokstherapie”, licht Masja toe. “Om die groep hiermee professioneel op weg te helpen en daarmee te zorgen dat meer mensen in het land baat hebben bij deze succesvolle ervaringsgerichte behandeling, hebben we nu de training ‘Bokstherapie als psychotherapeutische interventie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematiek’ opgezet." 

Gedegen voorbereid aan de slag

Theorie en praktijk
In deze training deelt het goed op elkaar ingespeelde duo, alle ins en outs over de ontwikkelde boks-psychotherapie en unieke manier van werken. Masja: “Ik koppel de geldende theorieën aan de masja en eus kleinverschillende interventies en dit lichten we toe vanuit onze gevarieerde praktijkcases. “Ik combineer dat met de inzet van bokstraining en het toepassen van de juiste technieken”, vult Eugene aan. “Dat is een samenspel tussen Masja, cliënt en mij en verschilt per situatie hoe we dat toepassen. Bijvoorbeeld door extra druk te zetten of te laten zetten, iemand in beweging brengen om bij bepaalde emoties te komen of in contact met zijn lichaam te brengen, boosheid afreageren of juist zorgen dat iemand letterlijk voor zichzelf opkomt en zelf zijn grens bepaalt. Daarbij laten we de mensen die de training volgen de interventies ook zelf ervaren.”

Professionele aanpak
Niet iedereen kan zomaar Boks-psychotherapie geven. Kennis van zaken en professionele aanpak is essentieel. De training dient als aanvulling en update van kennis en mogelijkheden als je al over een gedegen basis beschikt. Masja: “De technieken die je leert kunnen veel losmaken bij cliënten. Dit komt doordat de rationele controle wordt doorbroken en het lichaam in beweging wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de afweer die vaak in gesprekken ontstaat, wordt omzeild. Hierdoor kun je sneller bij emoties komen of juist op weerstand stuiten. Het is belangrijk dat behandelaren die hiermee gaan werken goed zijn opgeleid om te kunnen omgaan met deze emoties of vormen van afweer zoals conversie of dissociatie. In de training leggen we uit hoe je in zulke situaties moet handelen.”

Inhoud training
De training ‘Boks-psychotherapie als psychotherapeutische interventie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematiek’ vindt plaats op de locatie van Boksschool Sedney in Zeist en bestaat uit twee modules; één met accent op Bokstherapie bij PTSS of angst en de ander met accent op boks-schematherapie. Beide modules bestaan uit twee dagdelen (zaterdag- of woensdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur). Tijdens deze dagdelen komt alles aan de orde rond verschillende schema’s, theorieën gekoppeld aan praktijk, interventies in de ring, benodigde bokstechnieken en het samenspel tussen therapeut en bokstrainer.

Meer informatie of aanmelden
Wil je meer weten over deze training Boks-psychotherapie voor professionals, kijk dan op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je via onze site direct aanmelden voor de verschillende modules.

Created with GIMP