Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Zowel de 16-jarige Jeremey Kamphuis als 36-jarige Maarten Litjens boksten zaterdag 20 april jongstleden een mooie wedstrijd voor Boksschool Sedney tijdens het boksgala van Boksschool A.B.O.V. in Zwaag. Beiden boksers gingen met de winst naar huis.

Het was pas de derde wedstrijd van Jeremey Kamphuis die goed zijn mannetje stond tegen Reno de Groot van Invicta boxing team. Beiden boksers voerden het tempo gelijk flink op. De snelheid in samenwerking met de juiste combinaties van stoottechnieken zorgden ervoor dat Jeremey de eerste twee rondes op punten voor kwam te staan. De laatste ronde kwam de bokser van Invicta goed terug. Toch was de voorsprong voor de jonge bokser van Boksschool Sedney groot genoeg om zijn derde wedstrijd op rij als winnaar af te sluiten. “Een mooie prestatie om je niveau steeds wat op te schroeven, waardoor je kunt blijven winnen”, benadrukt trainer/coach Eugene Sedney.  

Ook Maarten Litjens hield zich goed staande in de ring tegen Klaas Feitsma van Boxteam Vargas uit Enkhuizen. Maarten moest flink aan de bak om de wedstrijd op zijn naam te mogen schrijven. Het werd een close call waarbij Maarten meer aanvallend bokste dan zijn tegenstander en ook het geluk aan zijn zijde had. “Ook dat moet je mee hebben”, aldus trainer Eugene. “Het was na de wedstrijd voor mij eerlijk gezegd ook een verrassing in welke hoek de winnaar stond. Het was een spannende wedstrijd waarin beiden boksers goed aan elkaar gewaagd waren en krachtig stonden te boksen. Maarten kon flink druk zetten en vooruit boksen, maar die druk kon zijn tegenstander goed opvangen. Mooi dat Maarten uiteindelijk door de jury als winnaar is bekroond."