Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

De tweede editie Business Boksen Utrecht is dinsdag 5 september van start gegaan, in samenwerking met de Nederlandse Boksbond en twee boksscholen van Eugene Sedney en Peter Zwezerijnen. Na het enorme succes van vorig jaar maken 20 ondernemers zich op voor een spetterende Bunniks Fight Night 2 op 6 december 2017. (Bron: Nederlandse boksbond, www.boksen.nl )

Voorzitter Boris van der Vorst was persoonlijk aanwezig om het startschot te geven. Hij benadrukte o.a. dat Bunnik vorig jaar een trend in het boksen heeft neergezet die steeds populairder wordt in de rest van Nederland. Een kleine twintig sportieve ondernemers ging toen drie maandenlang trainen om zich op een feestelijke gala-avond in de ring uit te leven. Met de intentie dat je plezier in het boksen hebt en dat je toont dat je klappen kunt uitdelen en incasseren. De een deed het wat uitbundiger dan de ander maar wat vooral opviel was dat geen enkele deelnemers spijt had van het intermezzo en werd bejubeld als de held voor één dag. ,,Dat gaan jullie, de tweede generatie businessboksers, ook meemaken”, stelde Boris van der Vorst. ,,De Nederlandse boksbond is heel blij dat het experiment heeft geleid tot een nieuwe editie. Met een speciaal woord van dank aan oud-deelnemer Rob Peek, die het initiatief niet meer wil loslaten en zich heeft voorgenomen er een traditie van te maken.

Recreatieboksen in krakkemikkige achterafzaaltjes is verleden tijd. Steeds vaker zie je gelukkig dat zakenmensen, advocaten en andere hoog opgeleide personen, zich voorneemt de noble art of selfdefence te ontdekken. Al is het maar voor een keer! De belevenis in de ring is iets heel aparts. Het businessboksen verloopt via strikte regels. Daar ziet de Nederlandse boksbond op toe. Alle deelnemers moeten voldoende getraind zijn, een medische keuring is verplicht, de handschoenen zijn iets dikker en de scheidsrechters hebben de instructie direct in te grijpen als de partij te spannend mocht worden. Van U allen wordt dus veel gevraagd”, besloot de voorzitter.,, Je moet minstens twee keer per week trainen, vaak vanaf ‘smorgens zeven uur. Met zijn allen begin als een vriendenclub, lekker ontspannen, maar daarna wordt de training geleidelijk opgevoerd en naarmate het gala in december nadert loopt de spanning steeds meer op. Maar uit eigen ervaring kan ik iedereen verzekeren dat men er geen spijt van krijgt!”