Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Boksen is de ultieme sport voor een complete lichaamstraining. Met een boks(zak)training combineer je zowel cardio- als krachttraining, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor het verbeteren van je algehele fitheid. Naast het versterken van je conditie en kracht, stimuleert boksen ook je reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie, terwijl het tegelijkertijd stress vermindert én het zorgt dat je steviger in je schoenen komt te staan. Hieronder geef ik je nog acht overtuigende redenen waarom boksen een optimale workout is. Waar wacht je nog op?


 

 1. IJzersterke conditie
  Boksen omvat High Intensity Interval Training (HIIT), waardoor je in korte tijd enorme vooruitgang boekt in uithoudingsvermogen. Naast het raken van de bokszak, voer je ook spierversterkende oefeningen uit zoals squats, planken, buikspieroefeningen en push-ups.

 2. Alles in één
  Deze sport is een complete full body workout, waardoor je zowel je boven- als onderlichaam traint. Wel zo makkelijk.

 3. Stressverlagend
  Boksen biedt een gecontroleerde uitlaatklep voor ongeremde slagen, waardoor je stressniveau daalt en je endorfines toenemen. Het is een moment om je brein op 'uit' te zetten en vrijuit te ontspannen.

 4. Calorieën burner
  Met een hoge intensiteit verbrand je tot wel 830 calorieën per uur, afhankelijk van je snelheid, lengte en gewicht.

 5. Behendigheid
  De gevarieerde bewegingen dragen bij aan een betere balans en verbeteren je behendigheid.

 6. Buikspieren
  Intensieve bewegingen tijdens het boksen resulteren snel in een strak figuur, met specifieke nadruk op het trainen van de buikspieren. De draaibewegingen tijdens het boksen belasten je buikspieren zelfs tweemaal zo intensief als bij sit-ups.

 7. Zelfverdediging
  Naast de fysieke en mentale voordelen fungeert boksen ook als een zelfverdedigingscursus, een waardevolle vaardigheid. Het zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat en voor jezelf op kunt komen als dat noodzakelijk is. We gaan uiteraard verantwoord om met het geleerde in de boksschool.

 8. Boxing gear
  Bokshandschoenen ogen wellicht wat 'lomp', maar ze zijn inmiddels verkrijgbaar in diverse kleuren en motieven. Ze zijn daardoor niet alleen functioneel, maar voegen ook een kek aspect toe aan je uitrusting waardoor je er hipperdepip bijstaat ;-).

 8d4c98536f