Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

9 september 2017 kennismaken met Sparking boxing; voor mensen met Parkinson.

Tijdens de ‘Sparking boxing’ open dag op zaterdag 9 september 2017, opent Boksschool Sedney van 13.00 tot 15.00 uur haar deuren voor mensen met de ziekte van Parkinson. Zij zijn welkom om mee te doen met de gratis training of om een kijkje te nemen en vragen te stellen.

Programma
13.00 – 13.30 uur       Inloop, kennismaken en vragen stellen.
13.30 – 14.30 uur        Kijken naar- of gelijk meedoen met de gratis proeftraining.
14.30 – 15.00 uur        Napraten en afsluiting met drankje.

Eigenaar en trainer Eugène Sedney staat klaar om alle vragen te beantwoorden.

Sparking Boxing
Boksschool Sedney biedt ook bokstraining speciaal voor de mensen met Parkinson, onder de naam Sparking boxing. Door dit boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers met Parkinson hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze unieke vorm van lichaamsbeweging, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen volgens onderzoek (www.boksentegenparkinson.nl  ).

Bewezen resultaat
Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Op verschillende niveaus van de ziekte van Parkinson zijn er mogelijkheden voor verbetering. De training houdt uitdrukkelijk rekening met de individuele mogelijkheden en niveaus, niet iedereen kan zomaar meedoen. Het is voor een training altijd van belang om te weten wat iemands uitgangspunt is wat betreft conditie en spierkracht. Daarnaast is het goed mogelijk dat de trainer rekening moet houden met specifieke omstandigheden en bijkomende klachten. Tenslotte willen we heel graag weten welk effect de bokstraining heeft op de langere termijn. Daarom vragen we u om een intake te doen bij een ParkinsonNet fysiotherapeut die op de hoogte is van de details van de bokstraining en samenwerkt met de trainer van Boksschool Sedney.

Gratis proefles
Boksschool Sedney biedt Sparking Boxing aan op iedere dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur.  Twijfel je of dit iets voor jou is, kom dan langs tijdens de open dag op 9 september of tijdens een reguliere training op dinsdagochtend voor een gratis proefles en ervaar het zelf.

Meer informatie
Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 1664 7684.