Vanaf 1 juli mogen we gelukkig weer binnen trainen, zie dit nieuwsbericht. Voorwaarde is dat iedereen zich (tot nader order) inschrijft voor de training via deze link. Maak eerst een account aan en schrijf je per training in. Het wijst zich vanzelf. Er is genoeg plaast voor iedereen. Maar, heb je klachten: blijf thuis en laat je testen! Vragen? Mail naar info@boksschoolsedney.nl of bel 06 - 16 64 76 84. Sportieve groet en hopelijk tot snel, Eugène

De 15-jarige Jeremey Kamphuis en 16-jarige Hajo van Nieuwstad boksten zondag 11 maart beiden hun eerste wedstrijd voor Boksschool Sedney uit Zeist bij Boksschool Bredase Ring in Breda. Beiden jonge boksers gingen met de winst naar huis.

“Je eerste echte wedstrijd boksen, is altijd extra spannend”, benadrukt trainer/coach Eugene Sedney. “Het waren mooie partijen waarin beiden boksers goed bestand bleken tegen de druk die hun tegenstanders opvoerden”. Jeremey nam het op tegen Tom Klaassen van Mack Gym en scoorde vooral veel punten door het goed combineren van verschillende stoottechnieken in een hoog tempo. Dat hoge tempo brak hem in de derde ronde ook op, maar gelukkig bleek de opgebouwde voorsprong in punten voldoende om de wedstrijd als winnaar af te sluiten.

Ook de jarige Hajo hield zich goed staande in de ring tegen de plaatselijke favoriet Camiel Mies. De sterke Camiel maakte het Hajo niet makkelijk. Hij zette veel druk en voerde het tempo snel op. Toch wist Hajo hier goed onderuit te komen door ‘achteruit’ te boksen en punten te maken. Ook de derde ronde was voor Hajo conditioneel zwaar. Sedney: “De jonge boksers moeten nog leren hun energie goed te doseren. Dat kost tijd. Je bent jong en enthousiast en dan ga je er vol voor. Ook de spanning vergt veel van je conditie. Maar boksen is meer dan kracht en conditie. Het is vooral ook goed blijven nadenken en slim je tactiek bepalen. Op het juiste moment, de juiste actie maken: afstand nemen of toeslaan. Dat leer je vooral door veel wedstrijden te boksen. Gelukkig was Hajo de sterke Camiel ook de baas en beloonde zichzelf met de winstbeker voor zijn verjaardag. Ik ben trots op deze jongens, en zie veel potentie in hen. Een mooie opsteker voor onze boksschool!”