Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

eugene sedneyEugène Sedney is geboren op 20 oktober 1965, is getrouwd met Claudia en heeft twee kinderen: Damian (2001) en Rui (2003).  Eugène startte zijn bokscarrière in 1979 bij de Zeister Boks Vereniging Fred Avezaat.

In 1993 werd zijn doorzettingsvermogen en harde trainen beloond met het behalen van de titel Nederlands Kampioen halfzwaar gewicht.

Hiermee sloot Eugène zijn periode als wedstrijdbokser af.  Vanwege zijn grote liefde voor de bokssport én om zijn kennis door te geven behaalde Eugène zijn bokstrainersdiploma.

Tot juni 2008 was Eugène als trainer te vinden bij Boxing Jan Brouwer in Utrecht. Hoewel de lessen altijd vol zaten, besloot Jan Brouwer er in juni 2008 mee te stoppen.

Op 1 september 2008 opende Boksschool Sedney zijn deuren. Hier verzorgt Eugène Sedney als rijkserkend bondstrainer diverse boks- én conditietrainingen op beperkte tijden.

In april 2013 opende Boksschool Sedney opnieuw zijn deuren in een gloednieuwe locatie aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 48 te Zeist met een fulltime aanbod van maandag tot en met zaterdag.

Vanaf begin 2019 start Eugène samen met Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog /psychotherapeut van Compass Zorg met bokspsychotherapie. Inmiddels hebben zij hier al voor veel mensen het verschil mee gemaakt.

Op juli 2021 intensiveren Masja en Eugene hun samenwerking door gezamenlijk een nieuw bedrijf op te richten: In2box, het expertisecentrum voor Bokspyschotherapie. Masja en Eugene bieden vanuit In2Box gezamenlijk een professioneel ontwikkelde vorm van lichaamsgerichte psychotherapie in combinatie met een training met technieken uit de bokssport. Deze Bokspsychotherapie gaat verder dan bokscoaching en is gericht op mensen die vastlopen door trauma’s(PTSS), persoonlijkheidsstoornissen of andere (ernstige) psychische problemen. Het is een specialistische manier om de juiste inzichten te krijgen, te ervaren waar (heftige) belemmeringen, blokkades en pijn zitten. Om vervolgens gericht in beweging te komen en trauma’s en beperkingen onder deskundige begeleiding aan te pakken. Deze kennis en ontwikkelde methode delen zij periodiek met andere professionals.

In april 2024 besluiten Masja en Eugene de bokspsychotherapie verder voort te zetten met andere collega's uit het vak. Zie voor meer informatie over Bokspsychotherapie in samenwerking met verschillende psychologen en (psycho)therapeuten onder het kopje Bokspsychotherapie.


eugene sedney krantenartikel kampioenschapeugene sedney belt nederlands kampioen halfzwaargewichteugene sedney diplomaeugene sedney diploma weerbaarheideugene sedney diploma bokstrainer