Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Damiaan Denys

Damiaan Denys (foto Guido van Nispen), psychiater, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd Psychiatrie at AMC - vertelt op NPO Radio4 (bij 1 uur en 11 minuten) over zijn bijzondere ervaring met Bokspsychotherapie van Masja Otter en Eugene Sedney/In2Box.

Luister hier de uitzending Panorama zondag van zondag 21 november terug.

damiaan denys psychiater

Transcriptie Uitzending  Panorama op Zondag, 21 November

“Ik wist niet wat ik zag. De reden dat ik dit hier opbreng is omdat ik 20 jaar lang in het woord geloofde. Ik ben zo’n psychiater die in de spreekkamer naar mensen luistert. En dat is een heel statisch gebeuren. En toen zag ik in de ring wat er gebeurde als mensen hun lichaam gebruiken. Je ziet dingen die mensen in het woord nooit kunnen vertalen of verklaren. Je ziet het lichaam worstelen, dat is afhankelijk van waar mensen last van hebben.
Masja is heel scherp in het duiden van dingen. Je kunt heel veel dingen uit het boksen halen. Je ziet wat er gebeurt. Het boksen is heel fascinerend. Het gaat zo snel en je moet zo nadenken dat je niet meer gebruik kunt maken van je normale verdedigingsmechanisme om de overhand te blijven houden. Je ligt als het ware een beetje open. En dat geeft de kans aan de psychotherapeute om te lezen van er gebeurt.

Ik vond het zo fenomenaal dat ik 20 jaar lang nooit begrepen had hoe belangrijk het lichaam is in de diagnostiek en de behandeling van psychische klachten. Wat zij doet is en dat is toch wel heel bijzonder, is het behandelen van mensen met ernstige psychische klachten die in eerdere trajecten geen stap verder komen.

Ik wilde zelf ook leren lezen wat er gebeurt. Daarom heb ik het zelf ook gedaan om het te ervaren. Dat was voor mij echt een eye-opener. Ik stond versteld van hoe zij mensen zeer moeilijk behandelbare mensen dan toch nog echt een nieuw perspectief bieden door gebruik te maken van het lichaam.

Ik zou dit graag zelf ook oppikken. Wij hebben heel veel patiënten die moeilijk behandelbaar zijn in het AMC. Dan voel je je heel onmachtig als je verder niets kunt bieden. En dit biedt volgens mij een nieuwe opening.”

Trainingsaanbod

bokstraining

Bokstraining

De bokstraining biedt in 1,5 uur een combinatie van conditietraining en werken aan stoottechnieken en sparren.

Tijdens een bokszaktraining worden technieken uit de bokssport gebruikt en train je op de bokszak en niet  met een sparringspartner.

Bokszaktraining

Tijdens de bokszaktraining van 1 uur werk je aan je conditie op de bokszak in combinatie met spierversterkende oefeningen.

De cursus weerbaarheid (zelfverdediging) is een praktische wijze van zelfverdediging die    inspeelt op de huidige agressie van deze tijd.

Weerbaarheidstraining (zelfverdediging)

De 6 lessen van een circa een uur zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk. Na afloop ben je  meer weerbaar in elke situatie.

De boksclinics kunnen op maat worden gemaakt en afgestemd worden op de wensen van de groep

Boksclinics

Tijdens de boksclinic komen alle aspecten van de bokssport aan bod: conditietraining en instructie over technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk.

Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenavond op woensdagavond.

Bokstraining exclusief voor vrouwen

Vrouwen die het niet prettig vinden om samen met mannen te  trainen, kunnen terecht op de speciale vrouwenles op woensdagavond.

Rock Steady Boxing, voor mensen met de ziekte van Parkinson

Rock Steady Boxing (voor mensen met Parkinson)

Ook specifieke doelgroepen kunnen terecht bij Boksschool Sedney;  zoals mensen met de ziekte van Parkinson.

Personal training | Boksschool Sedney biedt een persoonlijke begeleider, Eugène Sedney

Personal training

Ook persoonlijke begeleiding van trainer Eugène Sedney is mogelijk, om te werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

Business Boksen, fysieke & geestelijke fitness

Business Boksen

Je hebt er vast al eens van gehoord: white collar boxing, oftewel witte boarden boksen. Bij Boksschool Sedney vind je inmiddels verschillende vormen van business boksen.