Boksschool Sedney
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 1664 7684
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705HH, Zeist

Locatie

De sessie vinden plaats op de locatie van Boksschool Sedney
Johan van Oldenbarneveltlaan 48
3705 HH in Zeist

bokstherapie met masja otter big geregistreerde gz psycholoog psychotherapeut

Van start met bokstherapie

 • Wanneer jij je aanmeldt neemt de psycholoog van Compass Zorg contact op voor een intakegesprek. Mochten er naast de bokstherapie nog aanvullende gesprekken nodig zijn dan worden die ook met jou gepland. 
 • Tijdens het intakegesprek van circa 1 uur bespreken we waar je aan wilt werken en met welke klachten je komt. Maar we gaan vooral ook op zoek naar jouw doelen en wensen, zodat we jou gerichter en deskundig kunnen begeleiden tijdens de bokstherapie.
 • Omdat we de effectiviteit van de boks-psychotherapie willen meten, zullen we voorafgaand, halverwege en aan het einde van het traject een meetinstrument afnemen. Deze zijn ook verplicht gesteld door de zorgverzekering maar bieden ons ook de mogelijkheid om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Aanmelden of meer informatie

Heb je interesse in boks-psychotherapie, vul dan het contactformulier op de website van Compass Zorg in: https://www.compasszorg.nu/contact/ of bel naar Masja Otter, 06 - 2828 7837.

Praktijkcases Bokstherapie

 • Chiel Grishaver (62)

   Chiel Grishaver (62): “Dit had al twintig jaar terug gemoeten. Ik boek zoveel vooruitgang. Ik heb thuis de boel niet meer gesloopt. Geen nachtmerries meer, geen herbelevingen.”

  Chiel Grishaver werd in zijn jeugd misbruikt, mishandeld en verdronk bijna. Als ook zijn 3-jarige dochtertje wordt vermoord, is dat de genadeklap. De angsten, nachtmerries en woedeaanvallen die sindsdien zijn leven beheersen, gaat hij boksend te lijf. 

  Lees verder ....  
 • Saskia (gefingeerde naam, 29)

  Saskia (gefingeerde naam, 29): Mijn hartslag voelen en zweten zijn al triggers.

  Saskia is van haar 15e tot haar 22ste misbruikt en mishandeld. Na alle therapieën bleef ze klachten houden: angst, moeite met intimiteit en haar lichaam. Daarbij kampt ze al meer dan 16 jaar met een eetstoornis. Ze heeft angst voor mannen, om alleen te zijn en ervaart altijd een onveilig gevoel.

  Lees verder ....  
 • Eveline (gefingeerde naam, 30)

  Eveline (gefingeerde naam, 30) Ik kom in mijn eigen kracht en in contact met mezelf en mijn emoties.

  Eveline is een kind van twee psychiatrische patiënten. Sinds haar 18e volgt ze verschillende therapieën. “Door de dramatherapie die ik volg, ben ik meer in mijn lijf. Daardoor kan ik veel boosheid voelen. Ik vind het moeilijk dat te uiten. Ik had al langer het idee dat boksen iets voor mij zou kunnen zijn, maar durfde de stap niet te zetten.

  Lees verder ....  
 • Marijke (PTSS en depressie:)

  Marijke (PTSS en depressie:) "Via de huisarts kwam ik bij Masja Otter. De lichaamsgerichte manier van werken slaag erg goed bij mij aan.

  Het boksen heeft me enorm snel van mijn depressie afgeholpen. Na 8 sessies wilde ik nog verder leren hoe ik mijn gevoelens zelf kan voelen via mijn lichaam. Dat is niet makkelijk."

   
 • Amira, student 6 VWO

  Amira, student 6 VWO “Net als EMDR voelt bokstherapie echt als ‘toveren"

  Amira deed voor haar profielwerkstuk onderzoek naar het effect van bokstherapie op haar eigen stress en trauma en bracht dat treffend in woord en beeld in onderstaande video.

  Lees verder ....